Rinoplasti sonrası gerekli olabilecek küçük revizyonlar nasıl yapılır?

Sanılanın aksine revizyon işlemlerinin büyük bir çoğunluğu ameliyattan sonra devam eden ve yeni oluşan küçük deformasyonları giderme yönelik yapılan küçük çapta müdahalelerdir. Bunların birçoğu lokal anestezi altında ofis şartlarında yapılabilecek tarza müdahalelerdir. Benim klinik pratiğimde şöyle bir uygulamam var, burun son halini aldıktan sonra (genellikle kabaca 6 ay ile 1 yıl arasında) son muayenede hastada böyle bir problem analizi yapıyoruz. O problemlere yönelik genellikle ofis şartlarında böyle küçük küçük müdahaleler planlayabiliyoruz.

Bunu daha iyi anlatabilmek için size en sık yaptığım müdahalelerden örnekler vermek istiyorum. Örneğin, burun sırtınızda ufak küçük bir kemer veya bir çıkıntı kalmış olabilir. Ona lokal anestezi altında yani ofis şartlarında küçük bir törpüleme işlemi yapılabilir. Ya da burun sırtında bölgesel ufak çökmeler olabilir bu bölgeye genellikle kişisel tercihim enjeksiyonlu veya kalsiyum glukonat bazlı küçük dolgu uygulamalarıyla kamuflaj yapılmasıdır. Bir başka örnek ise, burun deliklerimizde ufak bir asimetri olabilir bu gibi durumlarda burun tabanından veya burun kanadından küçük parçalar çıkartıp mümkün olduğunca bu simetriği sağlayabiliyoruz.

Tabii ki bazı hastalar bu tarz küçük işlemleri ofis şartlarında lokal anestezi altında değil de genel anestezi altında yaptırmayı tercih edebiliyor. Aynı işlemleri hastanede ameliyathane koşullarında da planlayabilmekteyiz. Bunlar genellikle günübirlik işlemlerdir. Yani işleminizi yapıyoruz ve bir kaç saat sonra çok rahat bir şekilde evinize dönüyorsunuz. Sonuç olarak revizyon ihtiyacı gözünüzü korkutmasın Çünkü dediğim gibi bu revizyon ihtiyaçlarının büyük bir çoğunluğu neredeyse %90’ı 15-20 dakikalık kısa işlemlerdir.

Yorum Yap: